Bas Leerink nieuwe voorzitter Raad van Toezicht WfZ, Patrick Jeurissen benoemd als nieuw lid

Publicaties | WFZ nieuws

Bas Leerink nieuwe voorzitter Raad van Toezicht WfZ, Patrick Jeurissen benoemd als nieuw lid

01-02-2024

Prof. dr. Peter van Lieshout heeft vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn per 1 januari 2024 zijn lidmaatschap van de Raad van Toezicht van het WfZ beëindigd. Zijn functie als voorzitter van de Raad van Toezicht heeft hij overgedragen aan dr. Bas Leerink. De heer Leerink was sinds september 2021 al lid van de Raad van Toezicht. Met het vertrek van de heer Van Lieshout ontstond er een vacature voor een nieuw lid.

In de vacature is voorzien met de benoeming van prof. dr. Patrick Jeurissen per 1 februari 2024. Mede vanwege zijn functie als hoogleraar betaalbare en toegankelijke zorg bij het Radboudumc en uitgebreide kennis van strategisch zorgbeleid, zorgfinanciën en zorgsystemen is de benoeming van de heer Jeurissen een waardevolle aanvulling voor de Raad van Toezicht.

Het WfZ is verheugd met de benoeming van de heer Leerink als voorzitter en de heer Jeurissen als nieuw lid van de Raad van Toezicht. Daarnaast is het WfZ de heer Van Lieshout buitengewoon dankbaar voor zijn inbreng als lid en voorzitter van de Raad van Toezicht in de periode van 2015 tot en met 2023.